O nama:

Klub

Karate klub "9.zmaj" osnovan je 09.11.2009. godine u gradu Rijeci. U Klubu se njeguje tradicionalni okinavljanski Karate-Do stil Shohei-Ryu (Uechi-Ryu). Klub je od 2010. godine član Hrvatskog karate saveza. Polaznici Kluba su djeca i mladi entuzijasti koji ulažu mnogo truda kako bi upoznali i razvili karate vještinu te potakli druge na ovako aktivan, zahtjevan i izazovan način života.


Ciljevi kluba

Plan, rad i ciljevi Kluba su mnogostruki i određeni Statutom, a između ostaloga su i : širenje tradicionalne okinavske vještine i kulture, te približavanje spomenutih vrijednosti suvremenom, urbanom čovjeku, poboljšanje zdravstvenog statusa i kvalitete življenja sudionika, poboljšanje tjelesne kondicije, humaniziranje međuljudskih odnosa i obogaćivanje slobodnog vremena, razvijanje i jačanje duha i tijela vježbača, poticanje i razvijanje pozitivnog razmišljanja te osjećaja solidarnosti prema drugima, podizanje vrhunskog sportskog stvaralaštva u karateu, razvijanje svestranih sportskih ličnosti sudionika.


Vizija kluba

Širenje tradicionalne okinavske vještine i duhovnih vrijednosti među budućim generacijama vježbača Shohei-Ryu/Uechi-Ryu stila.


Misija kluba

Unaprjeđivanje kulture zdravlja i doprinos široj društvenoj zajednici izgradnjom uravnoteženih pojedinaca kroz principe čvrstog tijela i mišljenja, povezivanje svih dobnih skupina vježbača, izgrađivanje okružja zajedničkog poštovanja kroz punopravni proces kolektivnog učenja u kojem svaki pojedinac neovisno o svojem rangu istovremeno uči i podučava (svačije znanje je dragocjeno i pomaže napredovanju grupe!)


Vrijednost Okinawa karate-doa sa aspekta duhovnog treninga

Pored vrijednosti fizičkog treninga i samoobrane okinavskog karate doa, njegova duhovna vrijednost proizlazi iz stvaranja kompletne integralne osobnosti vježbača: moralno usavršavanje te usavršavanje u primjeni koncentracije, koja je neophodno potrebna u svakodnevnom životu. Stanje mirnoće i pravilnog rasuđivanja, koje se dostiže kroz dugotrajno i uporno vježbanje u Duhu, omogućuje pravilno razrješavanje problema koji nas svakodnevno okružuju.